Voorkom een pijnlijk ‘Auf Wiedersehen’ met een productieve generatiemix.

Duitsland, de regerend kampioen, werd vroegtijdig naar huis gestuurd tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Rusland. Na een beschamend 2-0 verlies tegen Zuid-Korea konden de koffers worden gepakt.

Uit de meeste analyses komt een duidelijk beeld naar voren van waar het is misgegaan: gebrekkig generatiemanagement.

Binnen het Duitse elftal werden twee generaties geacht samen te spelen: een oudere generatie mannen die vier jaar eerder het kampioenschap hadden binnengehaald en een jonge generatie die de wereld nog aan het veroveren is.

De coach, Joachim Löw, keek niet verder dan talent en kwaliteit. Hij stelde steeds de beste mensen op. Het gevolg: elf steengoede voetballers die onsamenhangend en slecht communicerend over het veld zwierven. Met alle gênante gevolgen van dien. Inmiddels begrijpt Löw zelf ook voor welke uitdaging hij staat: hoe laat ik deze twee generaties wel samenwerken.

Binnen de meeste Nederlandse organisaties functioneren inmiddels vier verschillende generaties. En iedereen die denkt dat dat wel vanzelf zal gaan, wordt waarschijnlijk net zo succesvol als het Duitse voetbalelftal in Rusland.

Door: Jos Ahlers | Mede-auteur van Generatie Z en de Vierde Industriële Revolutie